ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΖΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ξεκινήστε μία βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο και γυρίστε τα Ιωάννινα. Ανακαλύψτε όλες τις όμορφες πτυχές και γωνιές της πόλης. Πηγαίνετε στην αγορά ή βρεθείτε στην παλιά πόλη και στα σοκάκια της.

#01

IOANNINA BY BICYCLE

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΦΟΥΣΑ”

Λίμνη των Ιωαννίνων, Παμβώτιδα, της Κυρά Φροσύνης, των Στεναγμών ή των Παγουράδων… όπως και να την ονομάσει κανείς την Λίμνη των Ιωαννίνων, η αλήθεια είναι μία. Στέκει ίδια και απαράλλακτη από το 10.000 π.Χ, με την απαράμιλλη γοητεία μιας γόησσας η οποία σε πλανεύει, παρά τα χρόνια της.Μία παραλίμνια βόλτα στις όχθες της, ή ακόμη καλύτερα να την θαυμάσει κανείς από ψηλά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα στην λίστα του επισκέπτη της πόλης των Ιωαννίνων. Στην Φρόντζου Πολιτεία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας με θέα όλη την πόλη και φυσικά το στολίδι της, την Λίμνη Παμβώτιδα με το μοναδικό κατοικήσιμο νησάκι σε λίμνη.

#02

IOANNINA BY BICYCLE

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΑΠΟΡΘΗΤΗ...

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΑΠΟΡΘΗΤΗ...

Στις όχθες της Λίμνης δεσπόζει το Κάστρο των Ιωαννίνων που κλείνει στην αγκαλιά του μια ενετική Καστροπολιτεία. Κάποτε ο άνθρωπος αναδείκνυε το υπέροχο φυσικό τοπίο δημιουργώντας κομψοτεχνήματα. ¨Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί κ το Κάστρο της Πόλης των Ιωαννίνων, όπου η Λίμνη, όταν πρωτό-οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα, αποτέλεσε την τάφρο του. Ο θρύλος λέει πως ο Αλή Πασάς έχει δημιουργήσει υπόγεια σήραγγα, η οποία ενώνει το κάστρο με το νησάκι. Εκεί λέγεται επίσης, ότι έκρυψε και πολλούς από τους θησαυρούς του. Ποιος ξέρει, αφού δεν έχει αποδειχθεί ακόμη το αντίθετο, ίσως ο πολυμήχανος Αλή να πήρε αυτό το μυστικό μαζί του. Ο αστικός μύθος πάλι μας ενημερώνει πως κάθε βράδυ σκότωνε τους εργάτες του κάστρου για να μην φανερώσουν τα μυστικά του.

#03

IOANNINA BY BICYCLE

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το αισθητικό δάσος των Ιωαννίνων είναι μόλις 80 ετών. Και δημιουργήθηκε για σιθητικούς λόγους σε διάφορες περιοχές της πόλης. Στο νησάκι, απέναντι στο Μιτσικέλι και φυσικά στον λόφο Αγίας Τριάδος που βρίσκεται η Φρόντζου Πολιτεία. Απολαύστε την φύση με την καλύτερη θέα των Ιωαννίνων σε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

#04

IOANNINA BY BICYCLE

ΒOΛΤΑ ΣΤΑ "ΓΕΦΥΡAΚΙΑ" ΣΤΗΝ ΛIΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ....

Ξεκινήστε μία βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο και πηγαίνετε στα «Γεφυράκια». Σχεδόν έξι χιλιόμετρα παράκτιου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου προσφέρουν μια ήρεμη βόλτα στην φύση της πόλης των Ιωαννίνων. Η Φρόντζου Πολιτεία προσφέρει δωρεάν ποδήλατα στους επισκέπτες της. Αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και ξεσκάστε πηγαίνοντας στα «γεφυράκια». Εάν είστε τυχεροί θα δείτε και τα πουλάρια του ιππικού ομίλου να τρέχουν ελεύθερα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια βόλτα…!;

#05

IOANNINA BY BICYCLE

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ξεκινήστε μία βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο και γυρείστε τα Ιωάννινα, ανακαλύψτε. Όλες τις όμορφες πτυχές και γωνιές της πόλης. Πηγαίνετε στην αγορά ή βρεθείτε στην παλιά πόλη και στα σοκάκια της.