ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Ιωάννινα, ο τόπος όπου οι παγουράδες σώζουν το ολόγιομο φεγγάρι, από φόβο μήπως χαθεί και αυτό σαν την Κυρά Φροσύνη τους!

#01

FRONTZU POLITIA NEARBY DESTINATION

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΜΟΛΙΣ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ…

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΜΟΛΙΣ 45 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ…

Το όνομα του Ζαγορίου βγήκε από την σλαβική γλώσσα που σημαίνει Za«πίσω» και gora που σημαίνει “βουνό” το οποίο αποτελεί παραφθορά της ελληνικής λέξης όρος, ενώ στην αρχαιότητα ονομαζόταν «Παροραία» που σημαίνει πίσω από το  βουνό. Το Ζαγόρι αποτελείται από 45 χωριά διασκορπισμένα σε 1000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τα λεγόμενα Ζαγοροχώρια.

Το Ζαγόρι στους πρόποδες της Πίνδου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ποταμό Αώο, το όρος Τύμφης,το Φαράγγι του Βίκου, την Βάλια Κάλντα, τον ποταμό Βάρδα ενώ εκτός από την υπέροχη ομορφιά του Φυσικού τοπίου το Ζαγόρι διαθέτει και πολύ μεγάλη Ιστορία. Από το χωριό των Μολοσσών από όπου κατάγεται η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, μέχρι του αντάρτες του Ναπολέοντα Ζέρβα που πολέμησαν επάξια τους Γερμανούς κατακτητές  στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

#02

FRONTZU POLITIA NEARBY DESTINATION

ΜΕΤΣΟΒΟ

ΜΕΤΣΟΒΟ

Το Μέτσοβο προέρχεται από την σλαβική λέξη «Μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό για αυτό υπάρχει και το χιλιοφωτογραφιμένο έκθεμα με τις αρκούδες στην πλατεία του χωριού. Επίσης εκτός από την υπέροχη θέα της γραφικής αυτής κωμόπολης μπορείτε να επισκεφθείτε του Λαογραφικό μουσείου του ιδρύματος Τοσίτσα καθώς και την Πινακοθήκη Αβέρωφ. Απολαύστε την υπέροχη θέα και αφεθείτε. Το Μέτσοβο απέχει μόλις 45 λεπτά από την πόλη των Ιωαννίνων.

#03

ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Η μονή Κηπίνας αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό Μοναστήρι στην Ήπειρο. Βρίσκεται στο χωριό Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα και είναι κυριολεκτικά λαξευμένο μέσα στον απόκρημνο βράχο προκαλώντας δέος στον επισκέπτη ο οποίος το παρατηρεί από κάτω. Που να δείτε και το μυστικό σπήλαιο που οδηγεί μέσα στον βράχο.

#04

FRONTZU POLITIA NEARBY DESTINATION

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Τζουμέρκα εκεί όπου η «τουριστική αλλοτρίωση» και η «ανάπτυξη» δεν έχουν φτάσει ακόμη. Η Ηπειρώτικη Φύση στα καλύτερα της… Απολαύστε  το μεγαλείο ενός τόπου που δεν είναι γνωστός μόνο από το «SuperPramadise» αλλά για την Φύση σε όλο το μεγαλείο της.

#05

FRONTZU POLITIA NEARBY DESTINATION

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

Ένα από το γνωστότερα μαντεία της αρχαιότητας υπάρχουν στην Δωδώνη. Υπάρχουν δύο μύθοι που αφορούν την ύπαρξη τους, ο πρώτος πως δύο γυναίκες πουλήθηκαν σε παζάρι με την μια να καταλήγει στην Λιβύη και την δεύτερη στην Θήβα όπου ίδρυσαν τα δύο μαντεία της Λιβύης και της Δωδώνης. Ο δεύτερος αναφέρεις πως δύο περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα. Η προσγείωση τους το ένα στην Λιβύη και το άλλο στην Δωδώνη σηματοδότησαν την ίδρυση των δύο μαντείων.

Το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης κατασκευάστηκε επί βασιλείας Πύρρου όπου χωρούσε 18.000 άτομα. Το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης θεωρείται το μεγαλύτερο της εποχής του.