ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ

Στον τόπο όπου ο μύθος παντρεύεται την ιστορία και η φύση αγκαλιάζει τους θρύλους υφαίνοντας τον ιστό μιας μοναδικής εμπειρίας! Τον τόπο όπου οι παγουράδες σώζουν το ολόγιομο φεγγάρι, από φόβο μήπως χαθεί και αυτό σαν την Κυρά Φροσύνη τους!

#01

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΑΠΟΡΘΗΤΗ...

Στις όχθες της Λίμνης δεσπόζει το Κάστρο των Ιωαννίνων που κλείνει στην αγκαλιά του μια ενετική Καστροπολιτεία. Κάποτε ο άνθρωπος αναδείκνυε το υπέροχο φυσικό τοπίο δημιουργώντας κομψοτεχνήματα. ¨Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί κ το Κάστρο της Πόλης των Ιωαννίνων, όπου η Λίμνη, όταν πρωτό-οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα, αποτέλεσε την τάφρο του.

Ο θρύλος λέει πως ο Αλή Πασάς έχει δημιουργήσει υπόγεια σήραγγα, η οποία ενώνει το κάστρο με το νησάκι. Εκεί λέγεται επίσης, ότι έκρυψε και πολλούς από τους θησαυρούς του. Ποιος ξέρει, αφού δεν έχει αποδειχθεί ακόμη το αντίθετο, ίσως ο πολυμήχανος Αλή να πήρε αυτό το μυστικό μαζί του. Ο αστικός μύθος πάλι μας ενημερώνει πως κάθε βράδυ σκότωνε τους εργάτες του κάστρου για να μην φανερώσουν τα μυστικά του.

#02

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
Η “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΦΟΥΣΑ”

Λίμνη των Ιωαννίνων, Παμβώτιδα, της Κυρά Φροσύνης, των Στεναγμών ή των Παγουράδων… όπως και να την ονομάσει κανείς, η αλήθεια είναι μία. Στέκει ίδια και απαράλλακτη από το 10.000 π.Χ, με την απαράμιλλη γοητεία μιας γόησσας η οποία σε πλανεύει, παρά τα χρόνια της. Μία παραλίμνια βόλτα στις όχθες της, ή ακόμη καλύτερα να την θαυμάσει κανείς από ψηλά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα στην λίστα του επισκέπτη της πόλης των Ιωαννίνων. Στην Φρόντζου Πολιτεία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σας με θέα όλη την πόλη και φυσικά το στολίδι της, την Λίμνη Παμβώτιδα με το μοναδικό κατοικήσιμο νησάκι σε λίμνη.

#03

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚO ΚΑΤΟΙΚHΣΙΜΟ ΝΗΣI ΣΤΟΝ ΚOΣΜΟ ΧΩΡIΣ OΝΟΜΑ

Το Νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας είναι το μοναδικό νησάκι στον κόσμο χωρίς όνομα. Πολλοί επισκέπτες του έχουν δώσει ονόματα όπως της «κυρά Φροσύνης» ή του «Αλή Πασά». Η αλήθεια είναι πως δεν έχει. Η Νήσος της Λίμνης των Ιωαννίνων με τις μονές της, το σπίτι του Αλή Πασά, τον μαγευτικό γύρο που μπορεί να κάνει κανείς και να θαυμάσει την φύση και την πόλη από μια διαφορετική οπτική είναι εδώ για να την ανακαλύψεις.

#04

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

Η ΒOΛΤΑ ΣΤΑ "ΓΕΦΥΡAΚΙΑ" ΣΤΗΝ ΛIΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ....

Ξεκινήστε μία βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο και πηγαίνετε στα «Γεφυράκια». Σχεδόν έξι χιλιόμετρα παράκτιου  πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου προσφέρουν μια ήρεμη βόλτα στην φύση της πόλης των Ιωαννίνων. Η Φρόντζου Πολιτεία προσφέρει δωρεάν ποδήλατα στους επισκέπτες της. Αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και ξεσκάστε πηγαίνοντας στα «γεφυράκια». Εάν είστε τυχεροί θα δείτε και τα πουλάρια του ιππικού ομίλου να τρέχουν ελεύθερα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια βόλτα…!;

#05

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΑΣΛΑΝ…
ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ...

Το εθνογραφικό μουσείο στεγάζεται στο Ασλάν Τζαμί, τo οποίο βρίσκεται εντός των τειχών του κάστρου. Το Ασλάν τζαμί είναι αυτό που βλέπει κανείς να δεσπόζει σχεδόν από κάθε πλευρά της λίμνης. Περιέχει τρεις διαφορετικές συλλογές που αφορούν τους τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς που συνυπήρξαν στο πέρασμα των αιώνων στα Ιωάννινα, τον Εβραϊκό, τον Χριστιανό και τον Οθωμανικό.  

#06

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ,
ΤΟ «ΜΑΝΤΑΜ ΤΙΣΟ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

Το μοναδικό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη αποτελεί την Ελληνική απάντηση των γνωστών μουσείων “MadameTussaud”. Με παραπάνω από 150 φιγούρες και 34 δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα με αναπαραστάσεις μεγάλων στιγμών της Ελληνικής Ιστορίας που έλαβαν χώρα στην Ήπειρο, το μουσείο αυτό είναι έτοιμο να σας μαγέψει. Κυριολεκτικά μεταφέρει τον επισκέπτη σε διαφορετικές εποχές και υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι, γεμάτο από Ελλάδα, ιστορία και φυσικά «Γιάννινα». 

#07

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

Η ΙΕΡΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η Εβραϊκή Συναγωγή της πόλης των Ιωαννίνων αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιερά κτίρια του είδους στην Ελλάδα. Υπάρχει στην πόλη από την χρυσή εποχή του Βυζαντίου. Η Εβραϊκή Κοινότητα η οποία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις θηριωδίες του Αδόλφου Χίτλερ αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες εμπορικής και οικονομικής άνθησης της πόλης των Ιωαννίνων. Η Εβραϊκή Κοινότητα υπάρχει και δραστηριοποιείται ακόμη και σήμερα, με την εβραϊκή συναγωγή να αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του κάστρου των Ιωαννίνων

#08

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...

Ένα άλλο σήμα κατατεθέν της πόλης των Ιωαννίνων είναι το «Ρολόι». Τι μετρά; Μια ψευδαίσθηση… τον λεγόμενο Χρόνο.

Με την κοινή παραδοχή της επιστήμης να επιτάσσει πως το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον είναι μια ψευδαίσθηση, πώς γίνεται αυτό το κομψοτέχνημα της νεοκλασικής με χαρακτηριστικά ανατολικής αρχιτεκτονικής να γεφυρώνει το τότε με το σήμερα;   

#09

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΗΜΟΥΡΓΙΑΣ- Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΗΜΟΥΡΓΏΝ...

Τα Ιωάννινα είναι η πόλη των ασημουργών. Γνωρίστε το Μουσείο τους όπου τα μεγάλα μυστικά τους αποκαλύπτονται σε κάθε επισκέπτη. Τεχνοτροπίες Ασημουργίας χαμένες στο χρόνο όπως ο «Σαβάτης» περιγράφονται και αποδίδονται βήμα προς βήμα. Εκμεταλλευτείτε την βόλτα σας στο κάστρο και στο Ιτς καλέ. Εκεί που κάποτε υπήρχαν οι κατακόμβες του κάστρου, σήμερα υπάρχει ένα υπέροχο μουσείο γεμάτο ασήμι και μεράκι για τα μάτια σας και μόνο. 

#10

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το γνωστότερο κομμάτι της Ιστορίας των Ιωαννίνων και γενικότερα της Ηπείρου μπορεί να είναι το χρονικό διακυβέρνησης του Αλή Πασά… αλλά δεν είναι το μόνο, ούτε και το πιο μακροχρόνιο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων υπάρχει για να μας το αποδείξει, διαθέτοντας μία έκθεση που εκτείνεται σε 1200 τ.μ με ένα από τα σημαντικότερα μαντεία της αρχαιότητας, αυτό της Δωδώνης να έχει την τιμητική του. Χαθείτε στις ατελείωτες σελίδες της Ιστορίας ενός τόπου που δεν σταματά να σας μαγεύει.

#11

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΓΕΜΑΤΟ... ΧΡΥΣΑΦΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΙΛΑΝΤΙΑ...

Το Βυζαντινό μουσείο στα Ιωάννινα περιέχει εκθέματα της Βυζαντινής καθώς και της Μεταβυζαντινής περιόδου. Με το ίδιο εισιτήριο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το διπλανό τζαμί που βρίσκεται στο Ιτς Καλέ αλλά και το «Θησαυροφυλάκιο» το οποίο περιέχει πραγματικά κομψοτεχνήματα της Ηπειρώτικης αργυροχρυσοχοΐας.

#12

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΜΟΥΣΕIΟ ΤΟΥ ΑΛH ΠΑΣA -
ΣΤΟ ΣΠIΤΙ ΤΟΥ ΑΛH...

Το μουσείο του Αλή Πασά βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, στο σπίτι που έζησε και πέθανε ο Αλή. Περιέχει ιδιωτική συλλογή με προσωπικά αντικείμενα του, όπως το ασημένιο καριοφίλι του αλλά και εκθέματα τα οποία εξιστορούν μία ολόκληρη εποχή. Ακούστε την εκφωνήτρια να σας εξιστορεί τους πραγματικούς λόγους που πνίξανε την κυρά Φροσύνη  καθώς περιηγείστε στα αντικείμενα ιστορίας και αφεθείτε σε μία εποχή μακρινή, γεμάτη μαγεία και θρύλους.  

#13

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡAΜΑΤΟΣ...
ΣΤΟ ΣΠIΤΙ ΤΩΝ ΧΘOΝΙΩΝ ΘΕΩΝ...

Το σπήλαιο Περάματος, η κατοικία του Πλούτωνα και της Περσεφόνης. Το σπήλαιο της πόλης των Ιωαννίνων μετρά 1.500.000 έτη ζωής. Δημιουργήθηκε από την κοίτη υπόγειου ποταμού και είναι στολισμένο με παραπάνω από 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών.

#14

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΜΟΥΣΕIΟ ΣYΓΧΡΟΝΗΣ ΤEΧΝΗΣ «ΘΕOΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙAΝΝΗΣ»

Ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας γλύπτης εν ζωή. 

Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης είναι διεθνούς βεληνεκούς καλλιτέχνης με κάποια από τα έργα του να καλύπτουν χιλιομετρικές αποστάσεις στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αμερικής. Ο κύριος Παπαγιάννης ζει και συνεχίζει το έργο του στο χωριό Ελληνικό το οποίο απέχει 20 λεπτά από τα Ιωάννινα.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» με τα συμπόσια γλυπτικής που διοργανώνει προσελκύοντας γλύπτες από όλον τον κόσμο, έχει μετατρέψει το Ελληνικό καθώς και τα Γιάννενα σε ένα ιδιαίτερο Μουσείο. Θα βρείτε διάσπαρτα εκθέματα παντού, τα οποία φυσικά σαν άλλος μίτος της Αριάδνης σας οδηγούν στην καλλίτερη έκθεση εμπλουτισμένη από όλη την πορεία του καλλιτέχνη. 

#15

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΙΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

Ένα από το γνωστότερα μαντεία της αρχαιότητας υπάρχουν στην Δωδώνη. Υπάρχουν δύο μύθοι που αφορούν την ύπαρξη τους, ο πρώτος πως δύο γυναίκες πουλήθηκαν σε παζάρι με την μια να καταλήγει στην Λιβύη και την δεύτερη στην Θήβα όπου ίδρυσαν τα δύο μαντεία της Λιβύης και της Δωδώνης. Ο δεύτερος αναφέρει πως δύο περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα. Η προσγείωση τους το ένα στην Λιβύη και το άλλο στην Δωδώνη σηματοδότησαν την ίδρυση των δύο μαντείων.

Το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης κατασκευάστηκε επί βασιλείας Πύρρου όπου χωρούσε 18.000 άτομα. Το αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης θεωρείται το μεγαλύτερο της εποχής του.   

#16

FRONTZU POLITIA SITES OF INTEREST

Η ΒΑΡΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Οι βάρκες όλων των λιμνών της Ελλάδος αποτελούν πρωτόγονα κατασκευάσματα τα οποία δεν ακολουθούν τα σύγχρονα ναυπηγικά πρότυπα. Εξαίρεση φυσικά δεν θα αποτελούσε η βάρκα της λίμνης Παμβώτιδας η οποία είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες του περιβάλλοντος όπως οι μικρές αποστάσει, τα ήρεμα και ρηχά νερά, βαλτώδεις εκτάσεις και φυσικά τα περάσματα από καλαμώνες και υδρόβια βλάστηση. Σας περιμένουν στις όχθες τις λίμνης ή  στο μικρό λιμανάκι για να τις θαυμάσετε από κοντά.   

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΖΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

EAT & DRINK

EAT & DRINK

LEARN MORE